Thursday, December 8, 2011

Better Three Hours too Soon Than a Minute too Late

Assalamualaikum

Nobody is perfect, and well-known. Bagi aku, aku akan menilai sesuatu benda tu dari mata zahir and of cos bukan mata hati. Keperfectkan itu hanya seketika kalau aku hanya dapat menilai sesuatu dengan mata kasar. Contohnya, aku beli burger kat sebuah stall yang gempak hebat ramai pelanggan. Then makan dengan monsternya  pastu aku tak makan habis burger tu sebab gila tak sedap. Thats it? Tak semestinya stall ramai pelanggan tu menunjukkan stall tu ada burger yang aku nak. Benda aku nak cakapkan ialah, semakin lama kita mengenal  orang yang kita rasa sempurna tu. Maka semakin kita tahu akan kelemahan nya. 
Behave yourself, tolonglah jangan ambil kesempatan.

The most important things is, I am not perfect either. but I'm trying to be one of them. Dalam pembelajaran untuk menjadi sempurna ni lah banyak sangat cabaran, ujian, dugaan yang datang melimpah ruah macam hujan dan banjir di kuantan. Siap wujud kuiz jadi sempurna pun ada. Percaya tak? Percaya tak?
Kalau tak percaya, diam.



Be Not Afraid of Greatness, Some Are Born Great, Some Achieve Greatness And Some Have Greatness Thrust Upon Them

Kalau nak jadi sempurna di mata orang, lets try to be they want. And try to be humble, respect. Tak kesah la apa orang cakap, yang penting jaga martabat. Tapi jangan bagi naik kepala you sudah lah, kot-kot nak main dukung-dukung. Kalau masih tak dapat, please dont ask what you want. Dont ask what you really hope and so. Like-----Do you want to know who you are? Don't ask. Act! Action will delineate and define you.
Yes, betul sebab I dah try walaupun tak semua suka orang macam I. COMEL sangat kot? Oh tidak! Jadi, untuk hadapi hari-hari yang bakal anda hadapi. Selesaikan dengan jadi diri sendiri melalui perbuatan. Tak perlu risau kalau orang kata suara  you comel macam puteri time present, muka you gebu macam awan. BIARKAN! mungkin boleh jadikan sebagai semangat.

Masalah aku sekarang ialah aku tak dapat study dengan baik tak macam student lain, aku tak dapat fokus dalam kelas even orang bercakap dengan aku pun aku tak faham sebijik pun tak macam orang lain, aku tak pandai nak pujuk orang yang tengah merajuk sebab perangai aku macam plastik (hah!), aku tak dapat buat sekeliling aku tersenyum terutama orang yang aku sayang seperti bonda,  kawan and so. Selain tu, aku tak dapat markah ujian okay sebab subjek tu buat aku macam muka siput sekarang, seriusly aku suka subjek tu. Cuma penyakit M, studying with FB on. Then, masalah stalker yang buat aku rasa macam mayat hidup. GRRRR! Haha! Banyak lah yang aku fikirkan sekarang ni, jalan penyelesaian satu pun tak jumpa-jumpa lagi. Ingatkan ada la yang sudi bagi nasihat kalau post kat blog. Hopefully. :baby

Apa-apa pun, masalah yang aku hadapi sekarang ni umpama pasir yang sangat halus kat dunia ni. REMEH! Jadi, kena tabahkan diri. Ambil peluang dalam cabaran, walaupun apa diharapkan tu memang tak akan wujud. :hantuk Haha! Entry sakit hati jadi sweet gila, and hilang dah main point! Errrrgh...tak tahu entry apa tah ni? 
OUT#OFF#AWAY
Hargailah masa sebab masa tak akan kembali, walau macam mana sekali pun. Bak kata pepatah, 
"Either you run the day or the day runs you."

LAST SENTENCE:


I nak pergi sini! I nak pergi sini! Tolonglah faham uols, I nak pergi sini!!! I janji birthday I nanti, I study rajin-rajin. Tolonglah faham!!!!!!!!!!!!!!!!!! OKBYE

1 comment:

  1. masalah stalker?adoyai..kne resign la nie..huhu

    ReplyDelete