Pages

Wednesday, August 31, 2011

Life-Time Off

Assalamualaikum

semua org happy jak ba raya, tapi aku?? happy la kali sebab gik pat pake baju raya walaupun badan tok sakit berbaju. paling sedih, janji nak jalan ng kawan-kawan semua cancel. ya la gara-gara rezeki badan nok berbadan comel bintik-bintik kedak buih sabun dalam tab mandik! cis.. paling sedih, gerek ku endak tauk da siney tuju. hebat sakan la kali, tok ari ke 8 sik da msj aku. malang ka mun gya oh? sik la kali, cuma sedih ajak. dah la ex gerek ku msj aku bukan-bukan. siney ka dapat nombor telefon artis tok!!

komplot ba torang ngan aku, ku sihir tak duak buk la tak duak asa hidup di dunia tok betapa hebat berbunga-bunga. haha! sik kesah la, kau hilang pun sebab turn back ngan ex kau aku dah sik kesah. bena! kecewa ku di reject cam tok. bena! bena! bena!
susah percaya org semenanjung  tok ba, tapi sik la semua kedak ya. cuma kau ajak. mun aku sik ikut perasaan semua sik cam tok jadi gerek kau entah apa-apa. mok keluar aik mata ku ba..ya rabbi!!!

gne aku tok o? aku mok cepat-cepat sihat supaya aku sik rasa press-down cam tok. sik penah ku rasa cam tok, serius!! 

Monday, August 29, 2011

Raya Tak Jadi !

Assalamualaikum

Hi everyone! this is my second live updates. haha. i'm still taking some time off  with my family and new pain really bad. walau apa pun yg terjadi, saya cuma nak luahkan apa yg saya rasa. mana la tau, ada ke  tak manusia yg alami benda yg sama macam saya ni as a little sweet princess! aah,biar la. haha.

rabu lepas, badan saya di hujani rezeki yg sgt hebat kesakitannya. i don't know what kind of that name. YES! its totally pain and scared. org panggil demam campak, mcm bintik warna warni walaupun tak mana pun warna pelangi tu. haha! 29 Ramadan adalah hari ke 5 saya telah berjaya menahan sakit and and and hati yang bergelora macam ada pasir masuk inhaler 6 tong. cis! bangga anak mak!

sehari lagi tinggal utk kita sambut hari raya aidilfitri, tahun ni tak la raya sebab muka ratu cantik sweet sangat samapai  tak boleh kena sentuh jadi tak dapat lah merasa baju baru! make-it-ever! hidup mesti di teruskan. yes! tengok iklan suami isteri beraya sama, rasa nak nangis je...but why??what the hell is going on babe!! CHILLAX fiza! u the best. haha

raya tahun ni cuma ada saya yg comel , mak yg tabah, ayah. wow! only 3 members. hello! as much as we know, tak perlu ramai-ramai pun janji niat je betul kn? tak gitu minah? haha. errmm, yes dalam senang mesti ada sedih. tahun ni banyak sgt dugaan, dulu zaman muda senang je atasi masalah sebab dlm semua hal macam tak penting. but now?its change. semua penting, samapai tak tido lena. haha. dulu conteng-conteng buku, sekarang conteng-conteng blog! lucu amat!


soon MUHARAM, must be the best for all people and me.
"selamat hari raya adilfitri dan maaf zahir batin"

Sunday, August 21, 2011

Jangan Baca Lagi!

"Ambillah waktu untuk berfikir, itu adalah sumber kekuatan. Ambillah waktu untuk bermain, itu adalah rahsia dari masa muda yang abadi. Ambillah waktu untuk berdoa, itu adalah sumber ketenangan. Ambillah waktu untuk belajar, itu adalah sumber kebijaksanaan. Ambillah waktu untuk mencintai dan dicintai, itu adalah hak istimewa yang diberikan Tuhan. Ambillah waktu untuk bersahabat, itu adalah jalan menuju kebahagiaan. Ambillah waktu untuk tertawa, itu adalah musik yang menggetarkan hati. Ambillah waktu untuk memberi, itu adalah membuat hidup terasa bererti. Ambillah waktu untuk bekerja, itu adalah nilai keberhasilan. Ambillah waktu untuk beramal, itu adalah kunci menuju syurga."

Do!

Assalamualaikum

1. Honesty
Honesty is the foundation of any successful relationship. Sometimes it could be tough to be honest, but it is definitely necessary. As the famous saying goes, love is nothing without truth.

2. Respect
We all feel hurt when being disrespected, especially by lovers. A relationship goes nowhere in absence of mutual respect.

3. Communication
Speak openly, listen truly. Differences lead to conflicts, solve them as soon as they arise, avoiding them will only make things worse.

4. Understanding
No one is perfect, accept your lovers as they are, stop expecting how they should be. Everyone has ups and downs, understand and help your lovers to go through their bad times.


Disclaimer: There is no guarantee of any kind that a relationship will or will not work out, please do not take the results of this love calculator too seriously.   



Saturday, August 20, 2011

Air Mata Ramadhan

Assalamualaikum

We have the idea that a relationship will satisfy a lot of our "wants." So much of our desire for a relationship with another person is based on wanting to heal a "hole" of loneliness, couched in the belief that everything would be so much better if we just had someone to share it all with. Then we get someone and they don't want to share what we want to share or they don't want to share what we want them to share at the time we want to share it. They don't "come through" for us.




6 Years Past !

yellow turn to white! NONSENSE


Sunday, August 14, 2011

Rela Dalam Terpaksa

Aku memang suka ketawa. Aku juga suka senyum. Aku tidak ada masalah apabila berbual-bual dengan orang. Aku pandai menyesuaikan diri pada keadaan. Aku tidak akan biarkan masalah yang belenggu diriku menganggu hari-hariku. Aku masih seperti biasa melalui hari-hariku dengan tenang dan tanpa banyak persoalan. Aku masih mempunyai kenalan yang sentiasa membuatkan aku terhibur sehingga aku terlena sebentar. Lupa seketika dengan masalah yang sedang melanda.

Ha..mungkin aku sangat hipokrit dengan diri sendiri. Ini bukan diri aku!! Mungkin juga aku pelakon yang baik sehingga tiada seorang pun daripada kenalan aku yang tahu tentang isi hatiku. Aku tidak mahu kenalan aku sedar yang aku mempunyai masalah kerana itu aku bijak menyorokkan kesedihan di sebalik senyuman dan gelak tawa.

Ya..aku sudah tidak ada apa lagi di dunia ini selain dari kawan yang setia dengan ku. Cuma aku kuat dengan adanya kawan-kawan yang sentiasa mengembirakan aku. Walaupun hatiku sebenarnya terbeban dengan kisah hidup yang tiada penghujungnya dan mereka tertipu dengan luaran ku. Allah maha adil.

Saturday, August 13, 2011

Apa Kandungan Dalam Peluh?

Assalamualaikum W.B.T

Helo and hi, sekarang aku nak cerita tentang peluh. Sejak berpuasa ni, aku asyik berpeluh, sebab panas ke? sebab banyak toksin ke? And kenapa kita selalu berpeluh? Tak mungkin sebab kita selalu bersenam kan? Tak semestinya ish..ish...ish..

Proses berpeluh penting kepada kita supaya sentiasa sihatt dan segar, 88 hingga 99 peratus kandungan peluh terdiri daripada elemen air. So? Banyak minum air, banyak la peluh.
Namun ia bercampur dengan kandungan lain dari tubuh seperti garam 0.7 peratus, asid laktid 0.1 peratus dan juga kandungan asid sitrik, vitamin C dan albumin.

Peluh juga merupakan salah satu cara badan kita keluarkan benda yang tidak elok dari badan, so tuk kurangkan penyakit kronik dan penyakit yang sedia ada. Harus rajinkan diri bersenam or buat aja aktiviti yang ringan !