Friday, February 24, 2012

It all comes down to the last person you think of at night, that's where your heart is.

Assalamualaikum

Sekarang semua orang dah tahu cakap bahasa english gila hebat, but then aku masih lago level terakhir yang macam apa entah. Sekarang dah nak habis minggu pertama untuk kuliah pertama, hari ini hari jumaat. And beberapa minit lagi dah hari sabtu. Serius, jiwa aku bukan untuk study sekarang ni. Mungkin benda lama akan berulang lagi, aku kerap tak fokus and tak boleh kawal semua benda yang sepatutnya aku dapat kawal. Bila susah, baru nak berdoa, baru nak call mak ayah. Tu lah manusia. Aku pulak tak mungkin lari daripada melakukan benda macam tu. 

Minggu ni aku kena siapkan banyak assigment yang aku sendiri tak tahu dapat siap atau tak. Buntu! Aku cuba nak jaga hati orang sekeliling aku. Kadang-kadang penat tu, cuma aku sendiri je dapat tahu. Kalau ada yang faham kan seronok. Aku dah rasa give up. Dah lah jenis yang senang nak give up. Ok lah tu. Semoga makin tak okay. Esok kena bangun tidur untuk siapkan apa yang patut, and bila dah tak cukup tidur. Nak bangun pun rasa nak malas. 



Kat sini, aku cuma nak luah benda yang aku rasa. Seem like I have to be myself before. The one who give an opportunity for self and smile all time. Kalau kat rumah, memang mak akan bising bila aku tak siapkan kerja, tapi bila kat sini and study, tak ada dah orang nak bangunkan subuh and marah suruh siapkan kerja. Dah tak ada! Jadi, aku harus cari disiplin sendiri. Insya-Allah.

Kecewa dengan perangai aku sendiri yang aku rasa macam tak matang. B*d**!!! I hate myself. Tapi bila masa macam susah nak kawal perasaan sendiri, aku sangat merindui mak aku untuk berada di sisi. Dengar apa yang nak cakap, apa yang aku rasa and apa yang sepatutnya aku akan cakap aku akan cakap kat mak. Sangat rindu!!! Oh, help me to hadapi this suffer.




"Aku pulang ke akar leluhur."




3 comments:

  1. nice entry...za,kmk follow ktk k..msti tak x ingt sapa kmk nak?hehe..ktk ada follow blog cgek mek arya.nak deardiary ya...tok mek ada new blog..so,mun rajin,silalah singgah k deng!take k~assalam~

    ReplyDelete
  2. za ..sila kuat !!! u can do it .. :)

    ReplyDelete