Friday, March 9, 2012

"BCR Kontest 2# | How I Met BCR".



Assalamualaikum




Personally, blog aku ni lebih kepada luahan perasaan dan lirik lagu and and and benda-benda yang aku nak share. Tapi hari ini, aku menulis dengan berfokuskan sebuah cerita alam maya aku sejak dari tahun 2011. For your information, I am on blogger since February 2011 ( Tak Ingat Gak Sebenarnya). And this is my first blog which named,  Me vs Dia. Berlatar belakang kan warna hijau lumut. Check it out yeah! And sejak itu lah aku mulai berjinak-jinak burung merpati dengan dunia blog, 


Okay, ini aku. Aku suka kata orang gedik, padahal same goes to me. Aku kesah wei!!! Umur 12 tahun .  HOHO

Kewujudan blog ini adalah atas dasar suka-suka dan tidak lebih kepada mencari imbuhan wang dari Encik Nuffang. Dan wujudnya blog aku yang pertama adalah atas dorongan bosan. Dan kini, aku berjaya melahirkan sebuah lagi blog, iaitu Za Noh dan updates terbaru ialah A smile doesn't prove that the person is happy, A smile might be there just to cover up their real feelings. Jangan lupa baca dan komen, and paling penting ialah sila komen makanan yang tersedia atas tikar tu. Please jeles fast-fast!!! 


Agak lama berkecimpung dalam dunia blog, akhirnya aku di pertemukan dengan sebuah laman web yang aku sendiri tak faham nak klik mana satu masa tu sebab banyak iklan, iaitu http://www.bcroom.net or you also can see the nice banner dalam entry ni, yang warna oren kat intro ni. So, tu lah web yang buat aku makan tak lalu, mandi tak basah setiap hari. And the things I wish to say is, para chatters is so AWESOME!!!!!!! Mula-mula, aku daftar jadi rakan blogger dalam web tersebut untuk memudahkan aku chat sampai pagi buta kat box comel dorang. And then, pretend to following blog dorang yang memang hebat lah.


Bla Bla Bla, berkenalan lah pulak dengan dak retis seperti Phat and GitarPuteh. Entry paling aku suka baca dari dorang ialah Cara Menulis Surat Untuk Bakal Isteri and Nur Syaza Sofea. So, ampun bagi sesiapa yang  aku tak di tulis kat entry ni. Tak kena tulis tu, maksudnya aku sayang tahap matahari kat korang. Eh, sebab dah syarat contest. Jadi, aku pun nak menang gak. Yeah! Hahaha. Baik punyerrrr!


And the most reason I used why BCR so hebat and I never nak tinggalkan BCR is:



1. Kerana ILMU --- Serius, aku solute dengan para blogger kat Malaysia ni, terutamanya dak komuniti BCR yang sangat baik hati, peramah, murah hati, ringan tulang, comel, cantik, gebu, tinggi, kacak! and berilmu tentang semua benda. Kalau tak percaya, tanya lah BCR. Ngee~ Tanpa ilmu, dorang tak mampu nak share ilmu seperti ini, ini lagi dan ini lagi. Setuju? Mungkin ini lagi.



2. Kerana PERTEMUAN --- Ajal maut, jodoh pertemuan semua di tangan Allah. And cam tu gak lah, kenapa aku harus stay dengan BCR. Kerana sebuah pertemuan. Every moment I spent with them make me really close with my family instead not at all. Bak kata orang, "If you like, just stay. But If you don't, go away." Dan sebab aku suka, maka aku stay. Tetttt!



3. Kerana CINTA --- Wujudnya chat box kat blog aku ni bukan aku saja-saja nak wujudkan sesuka hati, aku letak bukan juga sebab syarat nak blog aku famous amos dan padat. Tapi, aku respect dak admin yang dah bertungkus lumus wujudkan web BCR, so aku tak nak rosakkan kepenatan dorang dengan hanya chat tapi tak promote kat blog aku sendiri. Hal ini tidak lebih dari rasa cinta seorang pencinta blog. Aiseh! Sila baca sambil menangis. 











Pengalaman paling best yang aku dapat dari BCR ialah Gathering Geng Blogger Chat Room 2011. Serius I cakap, I tak cakap kalau I tak serius. I rasa happy dapat jumpa dak BCR woooo! I fikir dorang sombong tapi well mereka the best I ever have. Kalau I sedih, I masuk je BCR, confirm ada yang pujuk. ":mujuk", hebat tak BCR? Okay lah, I rasa admin pening baca entry panjang-panjang. Sebab banyak kali dah link BCR masuk entry I ni. Sila berbahagia okay. Ni pun tak habis lagi kalau nak cerita habis pasal BCR. Rasa macam tak layak je nak join contest, tapi sebab sayang. I gagahkan diri weiiii!!!!


Sebab ni lah I tanpa rasa segan silu nak tag sekali lagi :

Keluarga Abang Phat,
My Sweet baby  Awan Nano 
and
 Si kawan ku yang baru terima result STPM Noah.



"Awan tergulung tuan di hari senja,
Nampak berbalam biru warnanya,
Tuan di gunung paya hamba di paya,
Dalam jambangan temu ingin bersama."



Bye, I love BCR.


19 comments:

  1. first thing.... awan tertarik ngan words zaza "aku sayang tahap matahari " waaa terharux2

    second : terharu sebab zaza tag nama awan...muahhhhhh zaza 1000 kali :hoho

    third: pic zaza pkai pyung tu comeynyeeee? :lari

    ReplyDelete
  2. actually abg dah di tag oleh mummy moon dan dah join pun contest ni..anyway tq..seronok kawan ngan zaza walaupun di alam maya..tq sebab suka kat syaza ;-)

    ReplyDelete
  3. wakakap. sbb crow takda dlm gamba. Za letak print screen yeh? hehe.. tak pernah pun jumpa zaza. one day eh zaza.. nah, crow balas pantun zaza tu. :P

    Hamba di gunung jejak pepauh,
    Tampak tuan asyik di paya,
    Sejengkal dekat sebidang jauh,
    Adat jodoh bertemu jua.

    hehe.. entri za best!

    (^____^)

    ReplyDelete
  4. best entry ni... boleh menang ni.. all the best!! :D

    ReplyDelete
  5. thanks ye join zaza :) lagi satu, apasal sampai 2 gambar red :S

    ReplyDelete
  6. hahhaa...punyalah igt rasa cinta tu ape...hohoho :p

    rupanya cinta pada blog...hikhik ><

    ReplyDelete
  7. Senyummmmmmm seindah suria....

    ^______________^

    ReplyDelete
  8. zaza comel :angguk
    best2 entry nie :)

    ReplyDelete
  9. drop sini ! im newbieee *tak malu sebab dah pakai bedak sejuk tebal tebal . #jelesnyeeeee .

    jom singgah
    http://muntotunggek.blogspot.com/2012/03/bcr-kontest-2-how-i-met-bcr.html

    ReplyDelete
  10. lepas ni kena buat entri How i Met Zaza.. =p

    ReplyDelete
  11. :) Terima kasih sudi join, nantikan keputusan untuk kelayakan ke pusingan kedua

    love you too :muah XD :lari

    ReplyDelete
  12. First time jumpa Zaza,

    jatuh hati. poyo kan? =P

    hahaha

    ReplyDelete