Monday, July 30, 2012

Lovely Mother, I Love You.


Assalamualaikum




Mother, for all the times I didn’t thank you either because I was too young and too busy or just didn’t find the words. So, today I thank you for all you’ve done for me. Now that I’m older, I realize more and more everything you did, everything you gave, and most important, everything you stand for and I love you and thank you with all of my grateful heart. I am yours. Happy birthday !





It takes some one really brave to be a mother, someone strong to raise a child and someone special to love someone more than herself. I’m here to be yours. The greatest thing she'd learned over the years is that there's no way to be a perfect mother, but a million ways to be a good one. And mother there should be more then one day to celebrate the women who raised us. I love you mother. 


"Wahai Pemeliharaku, kasihanilah mereka sebagaimana mereka memelihara aku semasa aku kecil." (Al-Isra' 17:24).




5 comments:

  1. Ibu Bapa, Mak Ayah....

    "Dan hendaklah engkau merendah diri kepada keduanya kerana belas kasihan dan kasih sayangmu dan doakanlah (untuk mereka, dengan berkata): Wahai Tuhanku! Cucurilah rahmat kepada mereka berdua sebagaimana mereka telah mencurahkan kasih sayangnya memelihara dan mendidikku semasa kecil." - surah Al- Isra' ayat 24


    Boleh shy wish birthday to mama za?...shy anggap boleh :).hepi bufday mama za, tahniah kerana telah membesarkan seorang anak sehingga baik tingkah lakunya,adabnya...susah nak cari kasih sayang setulus kasih sayang ibu terhadap anaknya..jaga mama za baik2 ya, appreciate her, make her happy, biarkan dirimu menagis kerana mama n jgn biarkan dia menangis keranamu...

    sampaikan salam shy pada mama za..wish her happy birthday semoga sentiasa sihat,happy selalu..InsyaAllah :D

    ReplyDelete
  2. hahahaha, kalau tak boleh pun dh tulis gak kan? siapa la befday tu. bukan mama pun shy :') hahaha...

    insyaallah, nnti za sampaikan :)

    ReplyDelete
  3. selamat hari lahir untuk mama za! ;)

    bila sebut tentang pengorbanan mak kan, selalu teringat video wanita bersalin tu. sakit, perit, pedih yg mak kita rasa masa nak lahirkan kita. alih2 kita bila dah besar, tak hormat kat dia. tentu hati mak sedih kan?

    semoga za jadi anak yang solehah, dengar kata mak ayah, dan dapat jodoh yg baik.. amin ^^,

    ReplyDelete
  4. selamat hari lahir padah ngn mak klak zaza. btw, inbox kmk alamat ktk klak k. mok berik kad rya

    ReplyDelete