Friday, September 14, 2012

I am here to learn. I am here to make mistakes.


Assalamualaikum

Hari ni hari yang ke enam aku berada di kolej kediaman meanwhile aku jauh dari family lah. Of cause, bajet macam aku study luar negara. Kesah? Still early untuk aku mengupdate entry yang ala-ala newbie student yang baru masuk universiti, or else entry yang khabarkan rasa rindu dekat family. Well, aku tahu and faham perasaan some people yang express their feeling by post status kat facebook or mana-mana laman sosial lah kan. Sebab aku pun rasa macam tu. 


Aku rindu rumah aku. Aku rindu bantal aku. Aku rindu wifi rumah aku. Aku rindu tab aku. Aku rindu pokok belakang rumah aku. Tapi ada orang kesah? Mesti tak ada. Paling ada pun hanya insan yang tengah rindu kita yang akan kesah. Misalnya, ibu.

Ibu ialah insan yang tak pernah kata tak. Seriously wei ! Sebab utama aku mengatakan statement tu ialah my mother give me freedom to stay luar campus walaupun aku tahu dia tak bagi secara batinnya. Aku dapat stay apartment superb mahal (ls). Mana aku dapat duit? *korang jawab*

Then, aku pun ingin mengucapkan jutaan terima kasih di atas keizinan yang mama aku bagi. Ohhhhhh, hug and kiss for you. Thanks ! Lagu kat blog aku ni khas untuk parents aku. Hug.

Straight to the point, aku cuma nak aim many things about "study". That's all. My only opinion said yang study bukan lah choices, but development. Please think. I have not enough time to stay write but I really hope certain readers could understand this much.

I wish to say I love to study. Study pun salah satu jihad kepada jalan Allah. Masya Allah. Hebat. So, please don't crying over and over sebab jauh dari family. Or else rasa rindu yang perlu di luahkan di facebook or twitter or mana-mana sekalipun. Why don't make it easy by give du'a. Kan? Simple and easy. Tell Allah, and insha Allah the sense of yearning will be know as we feel on the same way. 

Try and try. I miss my family too. I miss them. Really. I never hit the lies.

But people nowadays are different. I hope that self can stay as a good daughter and a good friends ever by learn forward. I know, I am here to make mistakes. Never mind, because I know what kind of stupid jokes.

Stop blablabla , can you? Because happiness comes when we stop complaining about the troubles we have and offer thanks for all the troubles we don’t have. Kan?

Okay, take care.

"He is with you, wherever you are. Remember, you're not alone" [ 57 : 2 ]






7 comments:

  1. Hoyeah, dugaan untuk menuntut ilmu..suka part menuntut ilmu itu bukan pilihan tetapi pembangunan diri...through enough ^^ don't limit our joyful uni time with only books and notes~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. CheArep, thanks. Semoga setiap hari hati ni mencintai ilmu Allah kerana Allah. Amin

      Delete
  2. I like this blog its a master peace ! .

    ReplyDelete
  3. fuiyooo..
    kalah orang oversea~
    blaja leklok, buat postgrad kt oversea betul belah2 barat ke.. pastu bila balik Malaysia, u'll see things differently~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. ye la, nanti ada rezeki. pasti belajar kat oversea jugak. inshaAllah, noted to myself :D

      Delete