Friday, September 28, 2012

I was thinking so much. And now it going too much.



Assalamualaikum


Early Bath At Home Sweet Home 

In morning, I was so crazy and bumbling over with my sweets roommate from Limbang and taking much about clinic. For you information, Limbang is a border town and the capital of Limbang District in the Limbang Division of northern Sarawak, East Malaysia on the island of Borneo. But we talk "malay" too much just because she don't used to understand my "melayu-sarawak" and same goes to me for her language at all. Just a bit for fast. We have fun girls talk and enjoy it. Seriously.

In spite of time, I end our conversation on reason to take a long bath. Really ! Long bath for more 45 minutes. And guess what? I am so crazy with water. Not scared for taking bath but I just do idiot thing for too long. Waste time. Hereby, I'm thinking my problems. Everybody has problem. Also me, yeah me. 

But Others Says Different 


You know how people say your problems are in your own hands? Nothing.

Well , I like to take long showers if I’m having a rough day. And I just realized it kinda makes sense now. I’d take showers so long that my hands would prune up and it makes it look like the problems that were in my own hands have been emptied out. Like an empty juice box you've just sucked the life out of. No wonder I always feel better after long showers. Even if its just temporary.


Lastly


(Ini kisah sebenar yang nak di sampaikan.)

Kadang-kadang apa yang aku tulis tu tak related dengan apa yang cuba aku sampaikan. But hell yes, aku menulis tak minta tolong orang pun kan? Entah lah. I hope ada lah benefits yang tersirat dalam writing aku yang the great ni kan. Kot kot bahasa english aku ada yang tak faham. Please ignore sahaja. Aku sebenarnya tak lah pandai english, cuma aku tak reti seriously rojakkan bahasa melayu campur-campur. Geli the sangat bila tengok some people nowadays suka kreatifkan bahasa melayu tercinta aku. The hate too much and the mual too much. Sometime, "kita" boleh jadi "itew". Hell lah, belajar tinggi-tinggi pun tak reti nak mengeja. 

Bukan nak membebel dalam bahasa english saja-saja. Tapi aku tahu, tak akan ada manusia yang nak baca apa yang aku tulis sebab aku sendiri tak faham apa yang aku tulis. So, as conclusion abaikan apa yang boleh di abaikan, okay? Kan mudah hidup bermasyarakat. 

Satu lagi benda pelik yang aku sendiri macam nonsense thinking sekarang is "isu bahan typo orang lain". Yang namanya manusia, apa nak hairan kan dengan kesilapan yang serba sikit. Agak-agak lah kalau nak bahan typo kan? Typo is the kind of salah tulis or salah eja or hilang seratus peratus makna dalam kamus bahasa melayu. 

Just one thing I wish to conlude is "Jangan Terlalu Pantas Menghukum Orang."

Ah, sudahlah. Aku ni pun sama je. Banyak cekadak. Okay, bye



6 comments:

  1. Typo n bahan org lain mungkin cuma nak bergurau2 je.. ;-) tapi ada yg serious nak tegur kesilapan..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu sy pn suka nak ejek. teringat lah sekali tu nak bahan balik typo orang. tp cpt2 deleted komen. asa berslh. hahaha. tp kdg2 mulut ni terlalu bernafsu hehehehehe maaf k :)

      Delete
  2. hahaha....mula2 baca blur2 skit...huhu...owh sampai conclusion bleyhh la paham skit2....hikhik...alaaa, BL ske ejek org typo gak =( huuuuuu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. bukan BL je, zaza sama je. kadang-kadang, typo semalam masih jugak za ingat sampai jd bahan usikan kat kwn-kwn

      Delete
  3. i know u hide behind me.. lallaa. lama tak datang sini kann.

    ReplyDelete