Tuesday, April 1, 2014

Harta Kecil ItuAssalamualaikum 

Alhamdulillah. Syukur nikmat Allah. Alhamdulillah! I am so happy. Banyak sangat sebab kenapa happy hari ini. And there's no word I can say on it. Cuma mungkin saya nak cerita satu per satu kejadian happy itu.

1. Kembali bersua seketika cuma.

For 5 days balik Sarawak jumpa family even penat melampau penat, rasa bahagia. Kecil hati duka lara dah tak rasa masa dapat tatap and duduk makan bersama dengan family. Walau kadang dapat cuci pinggan di dapur pun dah cukup puas untuk nikmati cuti yang di buat sendiri. 


2. Sihat kembali sedia kala.

Lepas saja balik dari percutian tak di rancang dapat demam panas. Siap muntah lagi. Ya Allah. Tapi syukur tak sampai 4 hari, kesihatan membaik. Mungkin sebab Allah uji kejap, dapat tahan tak. Alhamdulillah!


3. Benda kecil tapi bahagia.

I am happy to be very youngest daughter in my family. Walaupun kadang tak dipeduli dengan keluh kesah duduk jauh dari family tapi I feel very grateful sebab ada banyak yang peduli. Dalam banyak banyak hal, saya bukan jenis yang mudah bahagia dan selesa dengan keadaan baru. Tapi kali ini, saya benar-benar bersyukur bila dapat keluarga yang sederhana ='(


Okay, enough said. Bye! 


1 comment:

  1. Ktak tok nok nbiak sawak? Cney swak tok? Kuchingkah? Miri? Mun ada masa ngabas JAWATAN KOSONG TERKINI...makasih ktak comel..

    ReplyDelete